‘Je ziet de wereld niet zoals die is maar zoals je bent’.

 

Wilma van Zuilen (19 van 19)

Als manager heb ik jaren in het bedrijfsleven gewerkt. Met vallen en opstaan heb ik met mijn voeten in de modder het ‘managen’ geleerd. Ik heb ervaren hoe verschillend culturen en subculturen kunnen zijn binnen organisaties en hoe mensen zich daarin verhouden. En ook kreeg ik te maken met verschillende reorganisaties. Als onderdeel van dit proces en om zelf verandertrajecten te begeleiden.

Ik werd hierin geraakt door het verschil in beleving en omgaan met deze veranderingen zowel door mezelf als door de mensen om me heen. Van machteloosheid tot het zien van mogelijkheden en kansen, van onzekerheid tot het ontdekken van eigen ongekend talent. Alles kwam voorbij. En ook bij mezelf.

Ik vond het confronterend te ervaren dat sommige medewerkers mij met wantrouwen bekeken, terwijl ik toch echt het beste met de organisatie en met hun voor had. Ik trok me dat persoonlijk aan. En in plaats van het bespreekbaar te maken, merkte ik dat ik juist verharde in mijn aanpak om me staande te houden en dat er daardoor juist meer verwijdering ontstond. Door me te verdiepen in het unieke gedrag van mensen en over dit onderwerp diverse opleidingen te volgen, kreeg ik steeds meer inzicht in het gedrag van anderen en uiteraard ook in dat van mezelf.

Het is mijn passie geworden en ben er mijn ambacht van gaan maken om mensen, teams en organisaties te helpen om eigenheid en kracht te ontwikkelen. Want hoe meer je vanuit jezelf, je eigen talenten en je unieke zelf kunt zijn, hoe meer het zal gaan stromen en resultaten bereikt zullen worden.