Trainingen

Ik lever maatwerk. Dat houdt in dat ik programma’s ontwikkel die passen bij jouw vraagstelling en de doelstellingen, die je wilt bereiken. En programma’s die aansluiten bij de cultuur van jullie organisatie. De groepen bestaan uit 6-10 deelnemers, om iedere deelnemer die aandacht te kunnen geven die ze verdient. De training kan van toepassing zijn voor een bestaand team of voor medewerkers afzonderlijk binnen een organisatie. Om je een indruk te geven van mogelijke trainingen/leerlijnen, volgen hieronder een aantal voorbeelden:

Excelleren als expert

Timemanagement = Zelfmanagement

Leiderschap vanuit jezelf

excellerenalsexpert
timemanagement
appel

Dagelijks wordt er een beroep gedaan op de expertise van jullie team. Als team zijn jullie gewend om vanuit kennis en kunde de omgeving te benaderen. De markt en/of de omgeving vraagt echter op gedragsniveau een verandering. Tijdens deze training benaderen we vanuit de inhoud welke gedragscomponenten nodig zijn en gaan we aan de slag deze te ontwikkelen met als doel om de experts binnen jullie team/organisatie nog meer tot zijn recht te laten komen en daarmee te laten excelleren.

Iedere dag houd je meerdere ballen in de lucht. Dat gaat vaak goed en soms ook niet. Je vindt het soms lastig om nee te zeggen en soms ben je het overzicht helemaal kwijt. Vaak ben je aan het eind van de dag helemaal op, maar kunt niet echt aangeven waarmee je nou zo druk bent geweest. Tijdens deze training gaan we onder andere hiermee aan de slag. We gaan op onderzoek uit waar jij specifiek tegen aan loopt en met welk gedrag jij aan de slag wilt om beter met je tijd om te gaan. Je krijgt meer rust, overzicht en vertrouwen, waardoor je beter gaat presteren vanuit eigen kracht.

Je ontwikkelt je door zaken die op je pad komen. Daarbij kan het gebeuren dat je verder van jezelf af komt te staan dan goed voor jou voelt. Dat je vanwege de drukte om je heen je regelmatig achter de feiten aanloopt in plaats van dat je zelf aan het stuur zit. Of misschien herken je dat knagende gevoel waarbij je denkt ‘waar blijf ik in mijn eigen verhaal?’ Ben je benieuwd hoe jij hierin staat? We begeleiden je tijdens deze training bij deze zoektocht. Je gaat ervaren hoe je vanuit jouw eigen autonomie effectiever kunt zijn.

logo-ttisi
TMA
tiff
DISC
feedback2
overtuigen2
CRKBO_Docent-150x150

Ik sta ingeschreven in het CRKBO-register waardoor ik btw-vrij kan factureren aan onderwijs- en zorginstellingen.

Feedback geven, vragen en ontvangen

Als het makkelijk zou zijn zou iedereen het wel doen, feedback geven, vragen en ontvangen. Want vraag het een collega en iedereen is ervan overtuigd dat het een heel belangrijk onderdeel is van samenwerken binnen organisaties. Tijdens deze training gaan we daarom een stap verder dan alleen leren hoe je inhoud kunt geven aan de verschillende aspecten van feedback. We gaan ook aan de slag met de laag eronder: overtuigingen en belemmeringen. Het inzicht wat daardoor ontstaat geeft mogelijkheden om echt aan de slag te gaan met feedback.

Presenteren vanuit jezelf

Er zijn maar weinig mensen die met veel plezier een presentatie geven. Belemmerende overtuigingen spelen hierbij vaak een grote rol. Tijdens deze training gaan we hiermee aan de slag. Ook gaan we op onderzoek uit wat jouw sterke punten zijn en hoe je op eigen wijze kunt aansluiten bij je toehoorders. Presenteren vanuit jezelf, op jouw eigen manier, misschien dat je het na de training zelfs wel leuk gaat vinden!